HAR DU VUNNIT 10.000 SEK PÅ SVENSSONS I LAMMHULT?

Nu har vinnaren utsetts! Under sommaren har 127 svenskar tävlat om att inreda HemnetHemmet. Se det vinnande inredningsförslaget av Sveriges mest eftersökta hem. Eller varför inte inspireras av alla tävlingsbidragen?Till resultatet!
ETT HEM BYGGT TILLSAMMANS
MED 2 MILJONER MÄNNISKOR


Våra hem ligger oss svenskar varmt om hjärtat. Varje månad besöker över 2 miljoner människor Hemnet för att köpa, sälja eller drömma om ett nytt hem. Och nu tar vi det sökandet till nästa nivå. HemnetHemmet är projektet där vi förvandlat ettor och nollor till murbruk. Tillsammans med 2 miljoner människor och två av Sveriges främsta arkitekter, har vi översatt 200 miljoner klick som gjordes på Hemnet under förra året, till ett hem. Tillsammans har vi skapat hemmet som flest vill ha mest. Det nya folkhemmet – byggt av alla, för alla. Och kanske just för dig?


Välkommen hem!

FAKTA OM HEMNETHEMMET
Bostadstyp
Villa
Boarea
120 m2
Antal rum
4
Antal våningsplan
1,5
Byggår
2016?


Utforska huset

”Den faluröda träfasaden ger ett vackert skuggspel genom sin bearbetade form och tar hantverkstradition till nyproduktion”

Bolle Tham
Tham & Videgård

”Hexagonformad klinkers i terrakotta skapar en varm känsla och återkopplar till den faluröda färgen på fasaden”

Bolle Tham
Tham & Videgård

FRÅN ARKITEKTUR TILL
ARKLICKTEKTUR


Byggt av 200 miljoner klick.

200 miljoner klick. 86 000 bostadsobjekt. Det är murbruket som håller ihop HemnetHemmet. HemnetHemmet är baserat på data från besök och objekt som legat ute till försäljning på Hemnet under perioden januari-oktober 2014. Utöver detta har också en bildanalys av de mest klickade objekten på Hemnet gjorts under sex veckor. Varje vecka har bilderna från de 50 mest klickade objekten analyserats. På detta sätt har ytterligare data samlats in, så som färg på väggarna, typ av golv eller vilka bänkskivor som gäller i köket.

Resultaten har viktats efter hur många människor som klickat på varje objekt och antalet dagar objektet legat ute till försäljning på Hemnet. Med andra ord har bostäder med ett högt antal klick per dag har haft en större påverkan på resultatet än bostäder med lågt antal klick per dag. Detta för att inte förfördela objekt som legat ute under kortare tid.

”Att 2 miljoner människor besöker Hemnet varje månad ger ett bra underlag för att tyda människors bostadsdrömmar. HemnetHemmet är det hus som flest vill ha mest och det ger spännande insikter om hur svenskarna vill bo just nu”


Staffan Tell

Talesperson, Hemnet


Ett nytt typhus


Tillgängligt för de flesta

Baserat på datan från Hemnet har en av Sveriges mest erkända arkitektbyråer, Tham & Videgård tolkat datan till ett vackert, kontemporärt och funktionellt hus. Tham & Videgård har hämtat inspiration från två byggnadstyper som sticker ut i svensk byggnadshistoria. Den faluröda stugan som representerar historia, hantverk, lokala resurser och snickarglädje. Men också den stilrena funkislådan som står för modernitet, funktion, framtidstro, industriell utveckling och internationella ideal.

”Resultatet är en kombination av de två hustyperna. Ett nytt typhus tillgängligt för de flesta. En enkel, kostnads- och energieffektiv konstruktion som är enkel att bygga till och anpassa. Men också en vacker byggnad med ett generöst ljusinsläpp och en känsla av rymd genom hela huset.”


Bolle Tham Martin Videgård

Grundare, Tham & Videgård Arkitekter

GÖR DIN EGEN TOLKNING AV
SVERIGES MEST EFTERSÖKTA HEM


Grunden till HemnetHemmet är lagd av 2 miljoner människor. Men med varje människa följer en egen dröm om ett framtida boende. Och kanske ser din helt annorlunda ut? Kanske är det inte alls en blandning av den faluröda stugan och funkislådan – utan istället en mix av en sekelskifts-lägenhet och ett bergrum?

Baserat på data från 200 miljoner klick på Hemnet, har Tham & Videgård skapat sin version av Sveriges mest eftersökta hem. Och nu har du samma möjlighet. Ladda ner datan som Tham & Videgård har utgått ifrån och gör din egen tolkning av hemmet som flest vill ha mest.

Formatet bestämmer du helt själv. Det kan vara allt ifrån en snabb skiss på en servett till en avancerad 3D-modell i auto-CAD. Och om du hashtaggar #hemnethemmet dyker din tolkning upp här på hemnethemmet.se.

#hemnethemmet
Senaste
kommentarerna
Twitter
Instagram
Artiklar